Ga terug

Gevulde portobello's

In dit recept maken we portobello's gevuld met paprika uit de oven of BBQ. We toppen het gerecht af heerlijke mozzarella.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Trefwoord caloriearm recept, dieet recept, eiwitrijke portobello, gevulde champignon, gevulde portobello, portobello, proteine dieet recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Servings 4 personen
Calories 200kcal
Author Jaimy

Ingredients

  • 4 stuks portobello's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 120 gram paprika
  • 140 gram sjalot
  • 80 gram (geraspte) mozzarella light
  • zout en peper

Instructions

  • Snijd de stelen uit de portobello en hak deze fijn.
  • Snipper het sjalotje en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan een koekenpan en bak hierin de rode paprika, het sjalotje,  de knoflook en de stukjes steel in 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Meng het paprikamengsel met de geraspte mozzarella en vul de portobello’s met dit mengsel.
  • Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de BBQ of doe ze in een ovenschaal in de oven op 200 graden.
  • Als het mogelijk is doe je de deksel van de BBQ dicht, dan smelt de kaas extra snel. Bak de portobello ongeveer 10 -12 minuten op de BBQ of in de oven.

Notes

Voedingswaarde voor één gevulde portobello
  • Calorieën:  200 kcal
  • Vetten:  10,5 gram
  • Koolhydraten: 8,1 gram
    - waarvan suikers: 5,0 gram
  • Eiwitten: 17,6 gram
  • Vezels: 2,2 gram
Dit recept is geschikt voor fase 2